PASSBESKRIVNINGAR
 

Våra passbeskrivningar är under uppbyggnad. Hör gärna av er till oss om ni undrar något.

En del pass heter olika men innehållet är samma.

 

CROSSTRAINING, X-FIT

Ett funktionellt träningspass, inspirerat från Crossfit. Där vi tränar styrka, rörlighet, kondition och balans. Passet är högintensivt (HIT) dock jobbar du individuellt under dina egna förutsättningar. Passet för dig som tycker om utmaningar och att tävla mot dig själv. 

 

BODYPUMP, SKIVSTÅNG, STYRKA

Styrketräning i grupp där du tränar igenom hela kroppen med hjälp av en skivstång. Förändra vikten på skivstången och anpassar träningen efter din egen nivå! Instruktören vägleder dig till peppande musik.

 

CORE, MAGE/ RYGG

Vi tränar kärnan av kroppen, d v s mage, rygg och bäcken både statiskt och dynamiskt, mestadels på matta. Fokus ligger på stabilitet och styrka. 

 

CIRKELTRÄNING, BOXFIT

Ett cirkelpass med övningar på olika stationer. Övningarna är anpassade för att träna hela kroppen och vi använder oss oftast av olika redskap. Detta pass fungerar lika bra för gammal som för ung, elit som nybörjare. 

 

HIIT 

High Intensity Interval Training (HIIT). Här jobbar vi med högintensiva styrke- och konditionsintervaller. Passet för dig som tycker om utmaningar och att tävla mot dig själv.

 

FUNKTIONELL TRÄNING 

En träningsform där man jobbar med styrka, rörlighet, balans samt koordination, och gör övningar där man använder många olika muskelgrupper. 

 

TRX

Effektiv styrketräning i särskilda band (TRX Suspension Trainer) för kroppens alla muskler. Du tränar styrka, kondition, rörlighet och balans. Träning i TRX tvingar kroppen att aktivera flera muskelgrupper samtidigt. Du utmanar balansen mer än vid traditionell styrketräning samtidigt som du förbättrar din kondition och bålstyrka.

 

BOOTY

Med miniband (gummiband) tränar vi effektivt rumpa och lår. Passet ger garanterat mjölksyra!

 

CORE BOARD 

Vi tar core träningen till en helt ny nivå! Genom att använda core- board tillsammans med andra redskap såsom skivstång måste core musklerna kopplas på ännu mer. En utmaning!

 

INDOORWALKING 

(IW) är en effektiv konditionsträning på crosstrainer, en så kallad walker. Klassen är uppbyggd kring musikens olika karaktärer. Ledaren guidar och peppar dig – tungt backigt, skönt och behagligt eller framåtlutat och flåsigt. Det är du själv som väljer och reglerar motståndet på din walker. På köpet utmanar du din bålstabilitet och balans. 

 

INDOOR CYCLING, SPINNING

(IC) är konditionsträning, svettigt och energifyllt på cykeln utan krångliga steg och rörelser. Musikens olika karaktärer bildar ett ”landskap” av tunga uppförsbackar, snabbare passager och sköna raksträckor. Ledaren guidar dig genom passet, men du bestämmer hur tufft det blir för dig, med hjälp av motståndsreglaget styr du om du vill ta det lite lugnare eller trycka på ordentligt. 

 

BOXNING, BOX

Ett roligt & fysiskt ansträngande pass där deltagarna turas om att boxas och möta slagen med hjälp av mitzar. Både kondition och styrka sätts på prov.

 

AEROBIC STYRKA

En klass där vi med lätta grundsteg bildar stegkombinationer till medryckande musik. Klassen avslutas med styrka, styrkan har fokus på rygg & mage.   Kondition och koordination och styrka i en rolig mix.

 

STEP STYRKA 

Pulshöjande step-up- steg på brädda, klassen avsluts med styrka koncentrerat på lår & rumpa. Kondition och koordination och styrka i ytterligare en rolig mix.

 

PILATES

Träning med fokus på bålens inre buk- och ryggmuskler. Pilates utförs långsamt och kontrollerat för att förbättra din kroppskännedom, balans, rörlighet och stillat sinne. 

 

MJUK YOGA

En lugn och enkel yogaform med inkännande och varsamma rörelser efter din egna förmåga. Passet avslutas med en skön avslappning. 

 

YOGA

Dynamisk och kraftfull yoga där du tränar smidighet, styrka och balans med fokus på andningen. Ett pass som gör gott för både kropp och själ. Avslutas med en skön avslappning.

© 2017 by Energicenter Sverige. Proudly created by Emil Svensson